CLUB FOR FIVE - WORKSHOP Laulajille, lauluyhtyeille ja kuoroille

CLUB FOR FIVE

Club For Five on vuonna 2000 perustettu suomalainen, viiden laulajan muodostama a cappella -lauluyhtye. Yhtye on julkaissut uransa aikana kuusi albumia ja esiintyy maailmanlaajuisesti. Club For Five tunnetaan valloittavista live-esiintymisistään, monipuolisesta äänenkäytöstään ja korkeatasoisista sovituksistaan, jotka yhdistelevät pop-, jazz-, rock- ja klassista musiikkia.

CLUB FOR FIVE KOULUTTAJANA

Kaikilla meillä Clubin laulajilla on kokemusta opettamisesta - melkein koko bändi on itse asiassa opiskellut musiikkikasvatusta pääaineenaan. Tänä päivänä toimimme kokopäiväisinä a cappella -musiikin ammattilaisina. Vaikka Club For Five tyylillisesti edustaakin pääasiassa pop/jazz-musiikkia, on meillä näkemystä ja osaamista monelta alueelta, kirkkomusiikista teatterilaulun kautta nykyklassiseen. Meillä on myös vankka kokemusta kuoromaailmasta, niin laulamisesta, johtamisesta kuin sovittamisesta ja kuoron kanssa työskentelystä.

Olemme yhdessä ja erikseen toimineet opettajina ja kouluttajina monenlaisissa työpajoissa, leireillä ja festivaaleilla. Olemme antaneet yksityisopetusta ja tuomaroineet yhtyekatselmuksissa. Kouluttaminen ja muiden laulajien kanssa työskentely on meille luontevaa ja mielekästä työtä, aivan kuten omankin ammattitaitomme jatkuva kehittäminen. Mikä olisikaan antoisampi tapa oppia, kuin vuorovaikutuksessa muiden lauluyhtyeiden ja laulajien kanssa - vasta-alkajista ammattilaisiin.

Vuonna 2012 aloitimme meille rakkaan musiikkikasvatuksellisen hankkeen, JouluKoulu -projektin. Ympäri Suomen ulottuneessa hankkeessa yli 200 yläkoulujen oppilasta esiintyi kanssamme ja pääsi tutustumaan ison konsertin valmisteluihin. Hankkeeseen kuului myös nuotti- ja harjoitusmateriaalien toimittaminen sekä opetusvierailut ja tapaamiset oppilaiden kanssa konsertteja edeltävinä viikkoina. Levytimme myös projektia varten sävelletyn Jouluenkeli-kappaleen Tapiolan Kuoron kanssa.

CLUB FOR FIVE -WORKSHOP (60-120 min.)

Pyrimme luomaan jokaisessa workshopissa rennon luottavaisen ja innostavan tunnelman. Osallistujat pääsevät kuulemaan ajatuksiamme musiikkiin ja laulamiseen liittyvistä asioista ja näytämme esimerkkejä laulaen. Tyypillisiä aiheita ovat mm:

- Laulaminen lauluyhtyeessä, Club For Fiven harjoittelu- ja työskentelytavat
- Instrumentaalinen ote laulamiseen, äänellä “soittaminen”
- A cappella -improvisaatio
- Akustisen ja äänentoistollisen laulamisen erot, yhtyelaulun eri tyylit

Ihmisääni on uskomattoman monipuolinen ja joustava instrumentti, josta saa irti vaikka mitä, kun sitä uskaltaa käyttää vapautuneesti. Haluamme rohkaista kaikkia löytämään äänestään uusia, mielenkiintoisia puolia. Workshopissa osallistujat pääsevät usein jammailemaan yhdessä meidän kanssamme ja ajan salliessa voimme antaa henkilökohtaista ohjausta lauluyhtyeille. Pyrimme myös varaamaan aikaa kysymyksille ja keskustelulle.  Workshop räätälöidään aina tarpeen mukaan ja se voidaan myös suunnitella koko päivän mittaiseksi "mestarikurssi"-tyyppiseksi kokonaisuudeksi.

All rights reserved 2013