Maija Sariola

Ensimmäinen “keikkani” näki päivänvalon Viitasaarelaisessa vanhainkodissa ollessani kolmevuotias. Debyyttini meni hienosti ja minusta tulikin kaikenlaisten kissanristiäisten suosittu esiintyjä! Hieman myöhemmin aloitin myös ensimmäisen levyni kannen suunnittelun poseeraamalla peilin edessä. Harmi että ne kuvat ovat tallentuneet vain verkkokalvolleni!

Matkani musiikin parissa alkoi Viitasaaren musiikkiopistosta klassisen pianon parissa, jatkui kuoro- ja bänditoiminnan kautta Sibelius-lukioon Helsinkiin. Lukiokavereiden kanssa kehittelimme erilaisia kokoonpanoja jazz-triosta bilebändiin. Kävin Pop-jazz Konservatoriossa laulutunneilla ja olin mukana myös bänditoiminnassa. Tuolloin aloin (kiitos ohjaajan kannustuksen) myös ensi kertaa tehdä omia kappaleita ja sanoituksia. Lukion jälkeen perustettiin myös bändi Miami, josta muodostui minulle tärkeä musiikkillinen kasvattaja. Miamin ensimmäinen levy julkaistiin 2005.

Matkani jatkui Sibelius-Akatemiaan. Iän karttuessa oman äänen tutkiskelukin syventyi ja oma ääni alkoi löytyä vahvemmin. Ihailen monia artisteja, mutta esikuvakseni voisi mainita ainakin Kate Bushin. Hänen kaltaiseen persoonallisuuteen ja vapauteen pyrin omassakin musiikin tekemisessä, niin tekniikan kuin ajatusten tasolla. Club For Fiven kanssa saan elää tehden musiikkia ja haastaa itseni joka päivä osaamiseni rajoille. On onnea, että sen saa tehdä ystävien keskellä!

All rights reserved 2019